Erika hozott a csoportunkba egy szuper répatorta receptet, így kedvet kaptam a kísérletezéshez. Amik nagyon szimpatikus receptek voltak a neten, sajnos fehérlisztesek voltak, de gondoltam, megkísérlem gluténmentes formában elkészíteni, ha már ez az első répatorta-sütés meghozta a kedvemet Erikának köszönhetően. :)
Hozzávalók:
85 g barna rizsliszt
150 g sárgarépa
1 db tojás
70 g kókuszolaj
40 g darált dió
25 g Dia-W. 1:4 cukorhelyettesítő
1 tk sütőpor
kb. 3/4 tk. fahéj
fél bio narancs héja
Cukrot,tojást, olajat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a diót és a lereszelt/aprítógépben szinte pépesre aprított répát,és a narancshéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és fahéjjal,majd az egészet összeforgatjuk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt (ezt persze mindenki akkor tegye,amikor a sütője szerint aktuális :) ).
Muffinformába, vagy ahogy most én, mini kuglófformába öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük (tűpróba).
Az illata nagyon szuper! :))
Lehet hozzá mascarpone-s krémet készíteni (természetesen ez a része már nem tejmentes a receptnek! ;) ),én ebbe is reszeltem narancshéjat,és pár csepp frissen facsart narancsot,meg "cukrot" tettem még hozzá, de ízlés szerint mást is lehet készíteni mellé. :)
Rachel Allen ihlette, szerintem gluténmentes formában is szívesen megenné! :)
Az egész 79 g CH, lassú felszívódású, így akár reggelire is ehető belőle!
Blogomban elsősorban magamnak mentem el a recepteket,és facebookos GM csoportomban levő inzulinrezisztensek számára :) IR-esként élem az életemet 3,5 éve, és 2,5 éve gluténmentesen (endometriózis miatt). Nem egyszerűen GM étkezem,IR-esként arra is figyelek,hogy megfelelő időközönként,megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot egyek, ezért bolti lisztkeverékeket szinte egyáltalán nem használok.
2016. március 29., kedd
Mini kuglóf alakú répatorta
Címkék:
cukormentes,
élesztőmentes,
gluténmentes,
IR+GM,
lassú CH,
szójamentes,
tejmentes
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Új megjegyzések írására nincs lehetőség.