2016. február 3., szerda

Égetett fánk vaníliás krémmel :)

Ma két variációt is sütöttem,az első nagyon nem akart jó lenni :)
A második viszont jól sikerült :) Képviselőfánk,vagy legalábbis az próbál lenni tejszínhab nélkül :)

Tésztához:
90 g kókuszzsír
pici Dia negyedannyi (4 g)
csipet só
3 tojás (nagyméretű,piaci)
80 g nyílgyökérliszt
70 g barna rizsliszt
130 g víz

Krém hozzávalói:
180 g habtejszín (érdekes módon a doboz tartalma épp ennyi volt csupán...)
180 g víz
50 g vaníliás pudingpor (nálam Bella az Aldiból)
40 g Dia negyedannyi édesítő
4 tojás (nagyméretű,piaci)


Tésztához a kókuszzsírt a vízzel, sóval, édesítővel feltesszük a tűzhelyre,majd ha már forró, belekeverjük a liszteket is,és gyorsan kavargatjuk,míg nagyjából összeáll.
Levesszük a tűzről,és egyesével jól eldolgozzuk benne a tojásokat.
Ezután nem pihentettem,de legközelebb úgy is kipróbálom majd. Halmokat helyeztem sütőpapírra, és kb. 175 fokos sütőbe tettem. Felcsavartam 220 fokra, majd 15 perc elteltével vissza,és így sült még kb. 25-30 percig. 


Ilyen lett belül még forrón:


A tojásfehérje kivételével (amit habbá felverünk az elején), összekeverjük a krém hozzávalóit, és sűrűre főzzük. Ahogy levesszük a tűzről,hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
Ha kihűlt,belekenjük a kettévágott tésztába. Aki szereti, tejszínhabot is tehet rá,mielőtt a tésztakalap a helyére kerül, eredetileg van az is a képviselőfánkban, nekem anélkül jobb :)

Az egészben ~120 g CH van krém nélkül, így, ha 8 db készül,épp 15 g CH/db.
A krémet 8 felé osztva épp 5 g CH jut egy fánkba.

Nincsenek megjegyzések: