2016. április 1., péntek

Gundel palacsinta II. (tejmentes variáció)

Mivel nem nagyon használok tejterméket, egyből ki kellett próbálnom a tegnapi receptet tejmentes variációban is,és meg kell hogy mondjam: semmivel se kevesebb!! :)
Sőt,talán jobban is ízlik... :)




A palacsintákat ugyanúgy sütöttem,ahogy tegnap, a változtatás a tölteléknél,és az öntetnél jelentkezett.

Töltelék:
60 g dió darálva
60 g tejhelyettesítő (nálam mandulás kesudió "tej")
8 g negyedannyi cukorhelyettesítő
rum aroma


Öntet:
35 g étcsoki (70%-os,itt bevetettem a megmaradt paleós csokimikulásokat is,amiknek amúgy rettenetes ízük van,így senki se ette a családból...)
5 g mogyoróolaj
70 g házi készítésű tejhelyettesítő
vanília aroma
rum aroma
1 db tojássárgája

Csokit az olajjal gőz fölött megolvasztom,majd hozzáadom a többit,és elkeverve gőz fölött (takarékon) picit besűrítem.
Tökéletes állagú krémecske, egy fokkal öntet-szerűbb a tegnapinál. :)

Persze ha valaki csökkentené a szénhidrátot, készíthet holland kakaóval, margarinnal is öntetet, én most az itthoni készletet próbálom csökkenteni :)

Nagyon finom lett ez is,csak győzzétek abbahagyni az evését! :)
Dió-rajongóknak kifejezetten ajánlott!