Blogomban elsősorban magamnak mentem el a recepteket,és facebookos GM csoportomban levő inzulinrezisztensek számára :) IR-esként élem az életemet 3,5 éve, és 2,5 éve gluténmentesen (endometriózis miatt). Nem egyszerűen GM étkezem,IR-esként arra is figyelek,hogy megfelelő időközönként,megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot egyek, ezért bolti lisztkeverékeket szinte egyáltalán nem használok.
2016. január 29., péntek
Hajdina palacsinta
IR-eseknek 10 g CH-hoz:
14 g hajdinaliszt (én házilag őrlöm)
35 g víz
pici só
kókuszolajozott palacsintasütőben sütöm ki.
Ezt a mennyiséget kell felszorozni,tehát ha mondjuk reggelire megy,akkor (30 g CH):
42 g hajdinaliszt
105 g víz
pici só
Mivel egy darabig az endometriózisom miatt nem ettem tojást, ezt a variációt sütöttem.
Nagyon finom diótöltelékkel, ezt tovább fokozhatjuk,ha gundel-palacsintához hasonlóan még csokiöntetet is készítünk a tetejére. :)
Aki ehet tojást,annak is nagyon ajánlom a hajdinából készült palacsintát, nagyon finom!
Egy fontos dolog: csak natúr hajdinát használjatok hozzá, ne enyhén pirítottat,vagy pörköltet,azoknak szörnyű íze van, gondolom, hogy akik utálják a hajdinát,ezeket kóstolhatták! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Új megjegyzések írására nincs lehetőség.