2016. január 29., péntek

Hajdina palacsinta



IR-eseknek 10 g CH-hoz:

14 g hajdinaliszt (én házilag őrlöm)
35 g víz
pici só

kókuszolajozott palacsintasütőben sütöm ki.
Ezt a mennyiséget kell felszorozni,tehát ha mondjuk reggelire megy,akkor (30 g CH):

42 g hajdinaliszt
105 g víz
pici só

Mivel egy darabig az endometriózisom miatt nem ettem tojást, ezt a variációt sütöttem.
Nagyon finom diótöltelékkel, ezt tovább fokozhatjuk,ha gundel-palacsintához hasonlóan még csokiöntetet is készítünk a tetejére. :)
Aki ehet tojást,annak is nagyon ajánlom a hajdinából készült palacsintát, nagyon finom!
Egy fontos dolog: csak natúr hajdinát használjatok hozzá, ne enyhén pirítottat,vagy pörköltet,azoknak szörnyű íze van, gondolom, hogy akik utálják a hajdinát,ezeket kóstolhatták! :)

Nincsenek megjegyzések: