2016. január 28., csütörtök

Pufók palacsinta





Hozzávalók:

50 g tápiókakeményítő
50 g hajdinaliszt (házi darálmány)
50 g zabpehely (szintén őrölve)
pici sütőpor
pici só
kb. 3 g negyedannyi (Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő)
2 g útifűmaghéj
kb. 150 g víz

Liszteket összekevertem a száraz alapanyagokkal, majd vízzel felöntöttem, és forró palacsintasütőbe téve megsütöttem a kis palacsintákat.
Amit vastagabban hagytam,az még annál is pufókabb lett, kettévágtam,és mintha apró zsömle lett volna, megkentem a belsejét mogyorókrémmel :)
Szuper állaga lett,többször fogom még sütni! :)

Mivel az évekkel ezelőtt eltett eperlekvárral ette picilányom,abból én nem ehettem,mert abban a xilit mellett még volt pici cukor is.


(Ezt a receptet variáltam át egy kicsit: http://allergenmentes.blogspot.hu/2014/09/glutenmentes-pufi-palacsinta-ujra-tej.html )