2016. február 15., hétfő

Kókuszgolyó tej- tojás- gluténmentesen :)

Szuper finom kókuszgolyó lett egy keksz-próbálkozásból :)



Magát a kekszet csokiöntettel ettük, Picurom tej- tojás- szójaallergiája miatt kísérleteztem ki, majd a megmaradt darabokból egy hirtelen jött ötlet miatt kókuszgolyót gyártottam!

Nagyon jól formázható állaga lett, muszáj megosztanom Veletek! :)

Maga a süti,amiből készült:



50 g kókuszliszt
40 g tápiókaliszt
40 g kukoricakeményítő
20 g barna rizsliszt
10 g zabpehelyliszt
40 g olvasztott kókuszolaj
38 g DW 1:4 cukorhelyettesítő
6 g sütőpor
pici só
2 csepp vaníliaaroma
76 g kókusztej (konzerv,sűrű)
1,1 dl víz (110 g)
2 g útifűmaghéj

Szárazakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket, és összedolgozzuk.
Én ezt 12 részre osztottam,és mini kuglófformában sütöttem meg. Nyilván más formában is jó, mondjuk muffinként. :)
Ilyen méretű sütikéket kb. 25-30 percig sütöttem 180 °C-on,míg a szélük elkezdett színt kapni.
Már így is finomak voltak a sütik,főleg,hogy csokimázat csorgattam a tetejükre (olvasztott csokival még finomabb, kicsit variálva tervezek is vaníliás karikát sütni), de most maradjunk a kókuszgolyóknál! :)
Szóval a sütiket érdemes csak teljes (!!!) kihűlés után mozgatni,ha van erre mód, mert addig könnyen szétesik.
Utána már lehet vele dolgozni :)

Fogtam a kekszeket, ledaráltam (kávédarálóban):


Majd hozzáadtam a továbbiakat a "kekszporhoz":
60 g főzött (koffeinmentes a gyermek miatt) kávé
144 g konzerv sűrű kókusztej
30 g kókuszolaj (kimaradhat)
18 g holland kakaó
12 g DW 1:4 cukorhelyettesítő
12 csepp vaníliaaroma
6 csepp rumaroma

(ízlés szerint mehet bele a rumaroma és cukor is több v. kevesebb :) )

Ilyen lett a massza,nagyon jól formázható, és nem is ragadt a kezemhez:



Beleforgattam kókuszreszelékbe,és már ettük is! 
(A lenti képen csupán az 1/6 része van,falatnyi kókuszgolyókként :) )


Nagyon finom!! :)

Egészségetekre!






Nincsenek megjegyzések: