Nagyon szeretjük a sült gesztenyét -én főzve is-, Picurom csak sütve szereti. Nem sok helyen árulják, ráadásul keveset adnak,és nem is olcsó.
Érlelődött bennem a gondolat,hogy elkészítem itthon a kis betegemnek :)
Előző este beáztattam fél kg gesztenyét hideg vízbe. Reggelre puhult annyit a héja,hogy könnyebben be tudtam metszeni késsel. Kereszt alakban bevagdostam, így a tisztításuk is könnyebb lesz,ha megsültek!
220 fokos sütőbe raktam be, fóliát is elfelejtettem rátenni,de így is jól sikerült! :)
Kereken 1 órát sütöttem sütőpapíron, az eredmény meggyőzte a lánykámat!
Ilyen lett:
IR-esek figyelmébe ajánlom,hogy a gesztenye egyike azon négyesnek,amiket számolunk a "magok" közül: mák, földimogyoró, gesztenye, kesudió.
Viszont nagyon finom,és lassú CH, így akár reggelire is ehető,csak egészítsétek ki sok nem számolóssal, hogy jól is lakjatok,mert ebből se ehető végtelen mennyiség :)
Blogomban elsősorban magamnak mentem el a recepteket,és facebookos GM csoportomban levő inzulinrezisztensek számára :) IR-esként élem az életemet 3,5 éve, és 2,5 éve gluténmentesen (endometriózis miatt). Nem egyszerűen GM étkezem,IR-esként arra is figyelek,hogy megfelelő időközönként,megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot egyek, ezért bolti lisztkeverékeket szinte egyáltalán nem használok.
Nincsenek megjegyzések:
Új megjegyzések írására nincs lehetőség.