Régen mindig a szokásos módon készítettem a rizst, picit megpirítottam, forró, sós vízzel felengedtem.
Azonban egyszer hallottam egy olyan módszert,miszerint a rizs simán megfőzhető úgy,ahogyan a tészta. Azóta nálunk mindig így készül :)
Tehát: felrakok egy edényben vizet forrni, megsózom, (néha csepp kókuszolajat is teszek bele),majd ha már forr, beleteszem a rizst,és átkeverem picit. Utána békén hagyom,míg azt nem látom,hogy szépen megduzzadtak a rizsszemek.
Ekkor én egy szűrő segítségével leszűröm,így egyáltalán nem lesz ragacsos.
Ha mégis lenne rajta vmi réteg, akkor simán a csap alá tartva átöblíteném forró vízzel!
Tanultam én is a főiskolán a megpirítós,majd hagymával együtt sütőben párolós módszert, de családanyaként már egyszerűbb megoldásokra törekszem :)
Nincsenek megjegyzések:
Új megjegyzések írására nincs lehetőség.